Akvaryum için yer seçimi

AKVARYUM İÇİN YER SEÇİMİ

 

40 X 50 X 100 ebatlarında bir akvaryumun doldurulduktan ve ışıklar kapak gibi ek aksesuarları koyulduktan sonraki ağırlığı yaklaşık 250 kilodur, bu ölçülerin birinde yapacağınız 10 cm lik bir değişiklik ise ağırlığı 20 ila 50 kilo arasında arttıracaktır. Kaldı ki ağırlık tek sorun değildir. Taşınma esnasında akvaryumun suyu ve dekoru komple boşaltılacak, canlılar tek tek uygun şartlarda muhafaza edilecek, ayrıca yeni yerine elektrik tesisatı çekmek ve düzenlemeler yapmak gerekecektir. Bunun anlamı akvaryumunuzu koyacağınız yeri yanlış seçmenin sizi çok büyük zorluklarla karşı karşıya bırakacağıdır

 

Akvaryum yeri seçimi akvaryumun sağlığı için çok önemli bir konu olduğundan bazı noktalara dikkat etmek çıkacak bir sürü sorunu baştan halletmek demektir.

 

Işık : Akvaryumu koyacağınız yerin kesinlikle güneş almamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Işık akvaryum için çok önemli bir faktör olsada kontrolünüz dışında kalan bir ışık sorun demektir. Güneş ışığını direk alan akvaryumlarda yosun probleminin önüne geçmek hemen hemen imkansız olmaktadır. İkinci bir nokta ise güneş ışığını doğrudan alan bir akvaryumda ısı değişimleri çok olacak ve bu da akvaryumun sağlığını olumsuz etkileyecektir.

 

Hava akımı : Hava akımının çok olduğu yerlerde ısı değişiklikleri de sürekli olacaktır bu nedenle sürekli hava akımı olan yerler kesinlikle tercih edilmemelidir. Işık konusunda da sözünü ettiğimiz gibi, sürekli ısı değişimi akvaryum için büyük tehlikedir.

 

İnsan trafiği : İnsan trafiğinin çok olduğu koridor gibi yerler akvaryumdaki balıkları strese sokacağından tercih edilmemelidir. Ayrıca kapı yanı gibi bölgelerde kapının kapanması sırasında çıkacak gürültü ve titreşimler ile sürekli insanların geçmesi de akvaryumu olumsuz etkileyecektir.

 

Bakım : Zaman zaman akvaryumun filtresi ve diğer elemanları bakım isteyeceğinden, akvaryumu koyduğunuz yerin bu müdahaleleri yapabileceğiniz rahat bir alana sahip olması önemlidir. Akvaryumun duvardan en az 15 santim uzakta olması yine bakım, kablo ve hortumların tanzimi gibi durumlarda size maksimum yarar sağlayacaktır.

 

Tabanın düzgünlüğü : Akvaryumun konulacağı yerin tabanının düz ve sağlam olması çok önemlidir. Akvaryumunuzun kesinlikle eğik olmaması gerekmektedir. Böyle bir durumda akvaryumun zaman içinde kırılması kaçınılmazdır. Bu nedenle yerleştirme esnasında su terazisi kullanılarak akvaryum tam düz hale getirilmelidir.

 

Elektrik kaynağı : Tüm aletler elektrik ile çalıştığından akvaryumunuzun bulunduğu yere elektrik çekilmesinin kolay olması da çok önemlidir. Burada yapılması gereken önemli bir uyarı elektrik kaynağının su sıçraması veya su dökülmesi halinde ıslanmayacak şekilde duvara monte edilmesi ve akvaryumun mümkünse ayrı bir sigortaya bağlanmasıdır.

Akvaryum Seçimi

P =MsoTitle style=MARGIN: 0cm 0cm 0ptstrongEMFONT face=Times New Roman size=2AKVARYUMUN ŞEKLİ VE BOYUTLARI /FONT/EM/strong/P P =Msonormal style=MARGIN: 0cm 0cm 0ptSPAN style=mso-ansi-: TR?:namespace prefix = o ns = ...

Akvaryum için yer seçimi

P =Msonormal style=MARGIN: 0cm 0cm 0ptSPAN style=mso-ansi-: TRFONT size=3FONT face=Times New RomanAKVARYUM İÇİN YER SEÇİMİ?:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office /o:p/o:p/FONT/FONT/SPAN/P...